Over ons

't Lutters Kwartier

Het ‘t Lutters Kwartier is de huidige naam van het pand in het centrum van de Lutte aan de Irenestraat/hoek Dorpstraat, maar vele (oud) Luttenaren weten nog wel dat dit vele jaren de levensmiddelenwinkel van de familie Sweerts was.

De oorsprong van het pand gaat echter terug naar 1870, in de voorgevel van het pand is nog steeds de gevelsteen aanwezig die destijds werd geplaatst. Momenteel is vóór het pand een overdekte serre gebouwd, maar aan de rechterzijde van het pand is deze gevelsteen nog duidelijk zichtbaar.

In 1996 werd het pand aan gekocht door de voormalig eigenaresse, Liesbeth Segerink, omdat ze wel toe was aan een nieuwe uitdaging. De voormalige winkel van Sweerts werd daarna verbouwd tot het huidige horecabedrijf dat de naam ‘t Lutters Kwartier kreeg.

Deze naam werd gekozen omdat veel vergaderingen/bijeenkomsten in het dorp vaak een kwartiertje later beginnen dan is aangekondigd.

“Te laat op een afspraak of een feestje dat uitloopt”, dan wordt er gesproken van een Lutters kwartier. Omdat dit een vrij bekende uitspraak is in deze regio vond de 1e eigenaresse dit een bijzonder leuke naam voor haar café.

Op 9 juli 1997 werd het nieuwe dorpscafé geopend door burgermeester J. Smit en pastor Tervoort, al vrij snel bleek dit café met het grote terras goed te passen in het toeristische-recreatieve beeld van de Lutte. Een aanwinst voor het dorp!

Precies 25 jaar later, op 9 juli 2022, heeft Liesbeth Segerink de sleutel van haar bedrijf overgedragen aan haar nichtje, Marie-Louise van Kleef. Als nieuwe eigenaresse runt ze tegenwoordig samen met haar gezin, het mooie eetcafé midden in het prachtige dorp de Lutte.

Het Lutters Kwartier is een uiterst gezellige plek om lekker een drankje of hapje te doen. Je kunt er terecht voor zowel lunch als diner. Met vriendelijk personeel en een heerlijke menukaart is het absoluut de moeite waard om snel een bezoekje te brengen!